Ga direct naar:

Historie

De historie van BEERZE BROUWERIJ HOTEL De Gouden Leeuw gaat ver terug in de tijd. De brouwerij is al eeuwen gevestigd op de locatie aan het dorpsplein. Volgens een verklaring van de Schout en Schepenen van Vessem was de brouwerij in ieder geval al "ver voor 1716" actief. De gebouwen zijn gerestaureerd en een gemeentelijk erfgoed.

Vessem is één van de kernen van de Brabantse gemeente Eersel. Vessem is gelegen 15 kilometer van het centrum van Eindhoven en het Brouwerij Hotel ligt op slechts 10 kilometer van Eindhoven Airport , midden in de natuur van de Brabantse Kempen. De ideale uitvalbasis voor een wandeling of fietstocht door de natuurgebieden rondom het Dal van de Beerze: de Cartierheide, Landschotse en Neterselse heide, Landgoed De Baest, Landgoed De Utrecht, of het natuurreservaat de Grote- en Kleine-meren.

Ook staat Vessem bekend om zijn historische bezienswaardigheden. Zo stamt de Sint Lambertuskerk met schilderingen van Jos Lommen, een leerling van Pierre Cuypers, uit 1882. De historische korenmolen is de grootste in zijn soort van Nederland. Alle bezienswaardigheden in de kern van Vessem kunnen aangedaan worden met een korte wandeling door Vessem. Mevrouw Fransje van Kempen heeft een fotografische verslaggeving gemaakt en gepubliceerd op de website www.vessemdekempen.nl .

Snelkoppelingen